Güncel Duyurular
Tarihi Safranbolu

İncekaya su kemeri

          Mimari değer taşıyan ve ilk inşa tarihi tartışmalı olan bu eser, Sadrazam İzzet Mehmet Paşa tarafından yenilenerek kentte kazandırdığı eserlerden biridir. 116 metre uzunluğundaki su kemeri yerden yaklaşık 60 metre yüksekliktedir. Bu büyük kemerin üzerindeki 5 kemerli bölümü tamamen taştan ve Horasan harcı ile yapılmıştır. Toprak üzerine rastlayan bölümler 2.5 metre derenin üzerine rastlayan kemer üstü ise 1.20 metre genişliktedir. Bir kanal içinde su geçer. Suyun akış hızının dengelenmesi için su kemeri üç kıvrımlıdır. Buradan geçen su Asmazlar Konağı'nın bahçesinde bulunan su terazisinden kentte bulunan çeşmeler dağıtılır.Dağıtılan bu suya halk arasında paşa suyu denilir.



 


          Cinci Hanı

          Yüzyıllar boyunca İpekyolu üzerinde kurulmuş irili ufaklı yüzlerce kervansaraydan biri olan Safranbolu'daki Cinci Han Safranbolulu Karabaşzade Hüseyin Efendi (Cinci Hoca) tarafından 1645 yılında yapılmıştır. Tarihi İpekyolu'nun etkinliğini yitirmeye başladığı yirminci yüzyıla kadar kervansaray olarak kullanılan Cinci Hanı, yirminci yüzyıl başlarından itibaren Safranbolu esnafı tarafından depo olarak kullanılmış daha sonra gerekli restorasyonu yapılarak otel olarak kullanılmaktadır. Cinci Hanı, 2 katlı 63 odalı olup, otel, restaurant, cafe bar olarak hizmete açıktır.





 

         Tarihi Safranbolu Çarşısı

          Karabük’ün en çok ziyaret edilen yerlerinin başında gelen Safranbolu tarihi merkezini baştan sona gezmek için en az 1 gününüzü ayırmanız gerekiyor. Tarihi merkezi gezmeye Kazdağlı Meydanı’ndan başlayabilirsiniz. Meydandaki tarihi yapıları gezip gördükten sonra Eski Kent’teki otantik kafelerden birine oturup soluklanmayı da ihmal etmeyin.Bu civardaki en çok dikkat çeken yapı olan Cinci Han’ın teras katına çıkarak Safranbolu’yu panoramik bir şekilde izleme fırsatını kaçırmamalısınız.






Tarihi Saat Kulesi

          Kale üzerinde bulunan saat kulesi, Padişah III. Selim’in Safranbolu’lu olan Sadrazamı İzzet Mehmet Paşa tarafından 1797 yılında yaptırılmıştır. Kare planlıdır, saat zembereksizdir. Saat Kulesi 1990’lı yıllarda restore edilmiş olup günümüzde Kent Tarihi Müzesi bünyesinde gezilebilmektedir.









Ziyaretçi İstatistikleri

Online: 1 | Bugün: 11 | Bu Ay: 170 | Bu Yıl: 963 | Toplam: 8034